Батьківщиною
всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи 1995 року почали
відзначати це свято. Воно доволі швидко здобуло популярність і, крім Франції,
свято широко відзначають у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах у
Європейському союзі та за його межами.
В Україні День
шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.
Наукою
встановлено, що в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку та
психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду зумовлюють викид ендорфінів –
так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, поліпшуючи
настрій і підтримуючи тонус організму. Існує гіпотеза, що шоколад володіє
«протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. На жаль, учені
одностайно констатують, що шоколад сприяє збільшенню маси тіла, але це аж ніяк
не є його недоліком. Шоколад багатий поживними речовинами, зокрема й жирами, а
отже, й калоріями.
Тож не витрачайте часу на розмови: насолоджуйтеся смаком «солодкого золота», не
зважаючи на зайві калорії !
Немає коментарів:
Дописати коментар